vezi mai mult

La Mulți Ani, Dle Eremia!
  
 
CAMPANIE DE INFORMARE: “Siguranţa la locul de muncă - problema majoră a angajatului ”
  
 
Informarea studenților Usc Bogdan Petriceicu Hașdeu cu privire la procurarea produselor Smart sigure
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » "Măsoară corect și garantează calitate"

"Măsoară corect și garantează calitate"  

08.11.2018
  245 Accesări  

Inspectorii Direcției control metrologic din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței desfășoară Campania de informare cu genericul: "Măsoară corect și garantează cantitatea", care are ca scop asigurarea cantității produselor preambalate prin utilizarea corectă a mijloacelor de măsurare.

Inspectorii au vizitat unitățile de producere ale companiei "JLK" , "Nefis" și "Supraten" unde au fost efectuate măsurări al produselor lactate precum și de patiserie.

APCSP menționează că măsurările au fost efectuate conform prevederilor stabilite în Hotărârea Guvernului nr. 907 din 04.11.2014 pentru aprobarea Regulamentului general de metrologie legală referitor la preambalarea, în funcție de masă sau volum, a anumitor preambalate și a procedurii de metrologie legală PML 14-01:2016 "Procedură de măsurare legală. Verificări prin măsurare și analiza statistică a loturilor preambalate".

În urma măsurărilor efectuate la un lot anumit, toate unitățile prelevate au fost cântărite conform procedurii de control

Prevederile Hotărârii de Guvern, sus menționate, fac referință la cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească preambalatele ce conţin produse destinate vânzării în cantităţi nominale unitare constante, care trebuie să fie egale cu valorile prestabilite de către ambalator,exprimate în unităţi de masă sau de volum șicuprinse între 5 g şi 10 kg sau între 5 ml şi 10 l.

Conform HG 907/2014, un produs este preambalat atunci când este introdus într-un ambalaj de orice natură, în absenţa cumpărătorului, iar cantitatea de produs conţinută în ambalaj are o valoare prestabilită şi nu poate fi schimbată decât prin deschiderea sau modificarea perceptibilă.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței menționează că este dispusă să efectueze instruiri importatorilor și producătorilor de produse preambalate cu privire la procedurile de control și cerințele esențiale a produselor preambalate plasate pe piața locală.

Pentru a obține mai multe informații, agenții economici de pe întreg teritoriul țării sunt îndemnați să contacteze APCSP, Direcția control metrologic, la numărul de telefon 022. 501-950.

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » "Măsoară corect și garantează calitate"
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2037062 |  ieri: 1378 |  azi: 507 |  online: 37   actualizat la: 17.04.2019
Creat de Brand.md