vezi mai mult

CAMPANIE DE INFORMARE: “Siguranţa la locul de muncă - problema majoră a angajatului ”
  
 
Locuitorii orașului Căușeni sunt consiliați
  
 
Conferința dedicată "Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Seminar în cadrul proiectului „Suport pentru cadrul infrastructurii calității în contextul DCFTA în Republica Moldova"

Seminar în cadrul proiectului „Suport pentru cadrul infrastructurii calității în contextul DCFTA în Republica Moldova"  

25.07.2018
  305 Accesări  

În data de 24 iulie,  2018, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP),a găzduit un training cu reprezentanții proiectului „Suport pentru cadrul infrastructurii calității în contextul DCFTA în Republica Moldova".  Seminarul  a avut drept subiect "Tehnicile privind cele mai bune practici, prin implementarea Planului de Proiect: "Supravegherea Pieței la fața locului, Inspecția și Eșantionarea".

Problemele abordate în cadrul discuției au fost utilizarea formularului de inspecție electronic în cadrul procesului de inspecție, testul de laborator, precum și implicarea importatorului sau producătorului în scopul obținerii de date pentru a reacționa cât mai rapid în cazul în care se constată deficiențe periculoase.

În timpul discuțiilor a fost accentuată necesitatea de eficientizare a procesului de inspecție a produselor plasate pe piață,  prin investigații suplimentare, eșantionare și testare în laborator a acestor produse, ce ar permite o supraveghere mai sigură a pieței.

Trainingul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri privind verificarea aplicată categoriilor speciale de produse precum: jucăriile, produsele de joasă tensiune, ș.a.

Reprezentantul proiectului, Dnul Svetlozar TOLEV, expert cheie în  Supravegherea Pieței,  precum și inspectorii  Agenției, s-au arătat interesați de a identifica și de a implementa cele mai bune practici în domeniul supravegherii pieței întru  siguranța și inofensivitatea produsele plasate pe piață.

 

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Seminar în cadrul proiectului „Suport pentru cadrul infrastructurii calității în contextul DCFTA în Republica Moldova"
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1944132 |  ieri: 1766 |  azi: 832 |  online: 61   actualizat la: 26.03.2019
Creat de Brand.md