vezi mai mult

Angajații APCSP au participat la un atelier de lucru, organizat în cadrul proiectului "Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova"
  
 
ATENȚIE! Campanie de rechemare a produselor de pe piață
  
 
Modificări la Codul contravențional și la Codul transporturilor rutiere privind activitatea de taxi
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APCSP în discuții cu angajații și angajatorii privind siguranța în muncă

APCSP în discuții cu angajații și angajatorii privind siguranța în muncă  

08.06.2018
  228 Accesări  

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței operează vizite de consultanță în mai multe puncte din țară privind siguranța ocupațională la locul de muncă. Astfel inspectorii Agenției au efectuat vizite de consultanță în cadrul întreprinderilor din mun.Chișinău, precum și din cadrul raioanelor Ialoveni, Criuleni și Dubăsari, fiind verificate un șir de fabrici de producere a mobilei, a sticlei, peleților din biomasă, a hârtiei igienice, precum și magazine industriale care comercializează materiale de construcție etc.

Întânirea cu angajatorii și angajații au creat o platformă propice de comunicare, în care discuția  s-a axat pe o serie de aspecte esențiale pentru viața și sănătatea societății precum,  condițiile de muncă, respectarea legislației privind drepturile și obligațiile angajatului și angajatorului, securitatea în muncă prin reducerea la minim a daunelor pentru sănătate, dar și îmbunătățirea performanțelor economice și profesionale.

Scopul acestor vizite rezidă din importanța siguranței ocupaționale pe plan mondial.  În acest sens, OIM anunță cifre alarmante. Anual,  cca 2,3 mln de oameni mor la locul de muncă, exercitând atribuții de serviciu, iar cca 300 mln de incidente se soldează cu vătămări ușoare pentru sănătate. Or'  aceste cifre denotă că instruirea și educarea persoanelor  privind riscul, ce poate afecta viața și sănătatea lor în urma desfășurării unei activității,  este una primordială.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APCSP în discuții cu angajații și angajatorii privind siguranța în muncă
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1840346 |  ieri: 1840 |  azi: 128 |  online: 17   actualizat la: 21.01.2019
Creat de Brand.md